Међународни пројекат у Темишвару

Настављен Међународни пројекат Сесија научне комуникације ученика „Интерференције науке и уметности“ одржан је 25. априла 2023. у Темишвару, у школи Ана Аслан. Били смо одлични представници наше школе и знања, дивни наши ђаци за понос.

Све је почело кишом у граду, али није нам умањила доживљај града и такмичења.

У представљању прве су биле Анита Јанков и Руженка Цицка из III1 радом Менталне болести у медицини и сликарству,похваљене су за учешће и идеју.

Затим Андрија Радивојев и Тијана Киферов из I1 радом Екологија-апликација за мерење загађености ваздуха/роботика и поезија, поп култура са темом еколошке свести, освојили су спацијалну награду за научну поруку.

Последњи су излагали матуранти из IV2 Ања Књежевић и Вукадин Несторовић, радом Леонардо да Винчи-уметник и научник, специјална награда за дизајн.

Адриан Муста III2 је био део екипе као преводилац са румунског језика, а сви учесници су своје радове презентовали на енглеском језику. Ученици су у пратњи менторке про. српског језика и књижевности Наташе Арамбашић боравили на такмичењу и у граду који су обишли и посетили неке од културно-историјских места као што је Српска школа чији је ђак био Милош Црњански.

Остале менторке, професорке школе које су помогле у раду ученика су: Маја Коленовић, Наташа Џамтоска проф.енглеског језика, Виолета Никодиновић проф.математике, Тамара Ристић проф.хемије, Дорина Радовановић проф. здравствене неге.