После прве радне недеље  оба дана викенда смо провели на излетима

После прве радне недеље  оба дана викенда смо провели на излетима, прво у Зоо врту Лајпцига, а сутрадан у Дрездену. Научили смо много на најбољи могући начин кроз занимљиве и богате садржаје.
Зоолошки врт у Лајпцигу је  у округу Мitte, а први пут је отворен 9. јуна 1878. Преузео га је град Лајпциг 1920. после Првог светског рата и сада се простире на око 27 хектара и садржи око 850 врста, чији је број животиња  9.400.
Дрезден је у немачкој савезној држави Саксонији, на обалама реке Лабе двадесетак километара од границе са Чешком. Због свог значајног културно-историјског наслеђа зову га  Elbflorenz, Фиренца на Лаби. Чувен је по својим барокним грађевинама и уметничким збиркама. Четврта је по реду урбана регија Немачке, а наравно прва је Берлин, који ћемо посетити за Први мај.
Наш кампус је у Шкојдицу (Schkeuditz) у Саксонији на северу округа између два универзитетска града Лајпцига и Халеа, која су за развој европске и српске просвећености била седиште образовања од друге половине XVIII в. све до данас.
За нас је значајно јер смо овим путем корачали стопама Доситеја Обрадовића.

Музеј модерне уметности Дрездена.
Ми седимо на коцкама окренути разговору,слушању,разумевању,поштовању.То су поруке поставке!
Хале
Универзитет у Халеу.
Унутар универзитета.
Универзит у Лајпцигу.
Лајпциг,Наравно Бах!
Кампус,на рођенданској журки није био Бах!
У кампусу прослава два рођендана,Ањиног и Михајловог.
Забава у клубу пре почетка журке.