Пословни изазов западног Балкана

Такмичење средњошколаца из предузетничких вештина „ Пословни изазов западног Балкана“, Пореч, 20.04.2024. године – 22.04.2024. године

Дванаесто по реду такмичење средњошколаца из предузетничких вештина  „ Пословни изазов западног Балкана“ одржано је у Поречу, од 20.04. до 22.04.2024. године. Ово тродневно такмичење је окупило 80 ученика, 38 наставника из 48 градова Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске.

На такмичењу су учествовали ученици који су победили на националним такмичењима из предузетничких вештина „ Пословни изазов“ из претходно наведене четири земље, у овој школској години.

Првог дана такмичења , ученици су имали прилике да се упознају кроз низ забавних и едукативних  активности, а увече су подељени у 20  мешовитих тимова из различитих земаља чији је задатак ( пословни изазов : „ Будућност зеленијег летовања је стигла“ ) био да осмисле производ или услугу које ће наше летовање, у ери  масовне куповине брзе моде, коришћење производа који штете морском свету, начин путовања, паковање и слично којим бесповратно уништавамо нашу планету, учинити мање штетним.

Ученик Лука Василић, IV2, је освојеним трећим местом на националном такмичењу „ Пословни изазов“, омогућио своје учешће на овом такмичењу , где је на најбољи начин представио нашу школу. Ментор ученика је наставник Соња Зуровац. Такмичење је протеклу у духу другарства, предузетништва, иновативности, едукације.

Наставник Соња Зуровац