Дан љубави

14.2.2019. године одржана је 7 традиционална приредба „Дан љубави“. И овогодишња приредба почела је хуманитарном акцијом „Помоћ пријатељу“ , где су као и претходних година професори школе правили колаче које су ученици продавали у холу школе. Прикупљена средства су намењена ученицима којима је потребна помоћ.

Након наставе и подигнутог гликемијског индекса перукусним колачима, особље школе, ученици и драги гости из братске школе Ана Аслан из Темишвара прелазе у школску салу у којој је одржан програм. Овогодишњи водитељи програма били су ученици трећег разреда Радован Окиљ и Биљана Опарница, који су заиста били сјајни. Директорка школе Калапиш Светлана је отворила програм и поздравила приситне наставнике, ученике и наше драге госте из Темишвара. Директорка је овом приликом уручила пригодан поклон професору Милану Лупшићу за изузетан труд око електронског дневника и секције прве помоћи.

Приредба се састојала из два дела, такмичарског “ Ја имам таленат “ и ревијалног дела. Између најаве такмичара, водитељи су читали поруке ученика али и поруке професора, који су ове године први пут писали поруке. Учесници Ја имам таленат су били: Марија Цветановић, Милица Вукоичић, Анђела Маленовић, Валентина Аврамов, Сања Игленџа, Тијана Мокан, Алекса Мијатовић који су показали свој таленат у певању песама. Ученици Гаврило Јовић и Ања Недељковић су представили хип хоп плес, док је ученица Анђела Банда показала свој таленат у уметничком балету. Татјана Предојевић представила је свој састав „Ноћас ћу се плашити себе „, а ученица Тамара Радуљев је представила своју песму „Љубав“. Ученик Марко Спасић је рецитовао песму на румунском језику.

После такмичарског дела, уследио је ревијални део у којем су свој плес представиле мажореткиње, клуба мажореткиња „Лана “ који води наша ученица Богдана Келча. Мажореткиње су својим плесом одушевиле све присутне.

У току ревијалног дела, наш драги жири у саставу Вуковић Љиљане, Митровић Снежане, Србинке Гујаничић и Милана Лупшића је гласао и донео одлуку о најбољим учесницима приредбе. Председник жирија, професор Милан Лупшић је на својствен начин прогласио победнике. Треће место припало је Тијани Мокан, друго место Ањи и Гаврилу, а прво место Сањи Игленџи. Све похвале и честитке свим учесницима а посебно нашим победницима. Похвала ученику Филипу Влајићу који је у току приредбе цртао сваког учесника такмичарског дела програма. Такође похвале професоркама српског језика и књижевности Љиљани Марковић и Драги Давид које су учествовале у организацији програма.