Новогодишње жеље

Наставници и ученици су једне суботе  пред почетак Божићних и Новогодишњих празника окитили школу. На свим вратима учионица поставЉене су симпатично украшене јелкице, на улазу у школу била је окићена велика права јелка, поклон „Зеленила“ Панчево, а на појединим местима у школи као и у зборници поставЉени су сада већ традиционално новогодишњи  украси. Тада је поставЉена и кутија са натписом „Новогодишње жеЉе“. Намера нам је била  да дане пред празнике и распуст ученици заједно са наставницима, проведу у лепшој средини и осете позитиван дух новогодишњих празника. То им је била и прилика да пожеле себи или другима нешто лепо у Новој години. Добили смо изненађујуће велик одзив од стране ученика, јер је у кутију убачено близу 200 папирића са порукама.

Шта су то ученици највише пожелели себи и другима?

На првом месту по бројности заузеле су „Љубавне поруке“ што сасвим одговара и приличи годинама наших ученика. Од Деда Мраза тражили су да им подари дечка/девојку, да се заљубе, да их она или он примети итд. На другом месту су поруке које се односе на жеЉе за поправЉањем оцена и постизање боЉег успеха у школи што је свакако за сваку похвалу и надамо се да ће се те жеЉе ученицима испунити, само да и они ту мало помогну Деда Мразу. На трећем месту су поруке у којима се истичу жеЉе да се нешто у школи промени, те поруке су нам свакако добродошле и драго нам је да је ту Деда Мраз већ био вредан и неке испунио. Било је и оних који су уместо себи пожелели нешто свом најбоЉем другу или другарици (да нађу дечка или девојку), што је такође слатко и за сваку похвалу. Једино није за похвалу то што један, срећом мали  број ученика, није дорастао овом задатку па су поједине поруке биле непримерене  садржине и само показале нечију некултуру и насхватање суштине Новогодишњих и Божићних празника.

Неке од порука су гласиле….

ЖЕЛИМО КЛУПЕ У ХОДНИЦИМА И АПАРАТ ЗА КАФУ… ЖЕЛИМ ДА НАША ГРУПА НА ВЕЖБАМА БУДЕ НАЈБОЉА… ЖЕЛИМ ДА СЕ НЕ ЗАТВОРИ ПЕКАРА ГДЕ КУПУЈЕМ РОЛ ВИРШЛЕ….ЖЕЛИМ ДА ДОБРО УРАДИМ МАТУРСКИ И УПИШЕМ ЖЕЉЕНИ ФАКС… ЖЕЛИМ ДА ИЗАЂЕМ СА…. ЖЕЛИМ ЧЕШЋЕ ТУРНИРЕ…и многе друге жеље.

ЗахваЉујемо свим ученицима који су учествовали у кићењу и улепшавању наше школе током празника као и онима који су учествовали у нашој анкети „Новогодишње жеЉе“ и желимо  да се те жеЉе у овој години испуне.