Oбележавање Међународног дана сестринства

На позив Војномедицинске академије(Београд) представници  наше школе-наставници здравствене неге присуствовали су свечаном обележавању Међународног дана сестринства,12.маја 2022.у просторијама ове установе.

Представници наше школе у саставу:Кљајић Маријана,Пећанац Хајналка,Ступар Здјелар Душанка,Лошић Светлана присуствовале су свечаности и уручењу награда најзначајнијим медицинским сестрама ове установе које су се својим радом и пожртвованошћу истакле у претходном периоду ,а скупу се обратио и министар одбране Републике Србије Небојша Стефановић после чега је приређена прослава поводом овог значајног датума.

Поносни и на успехе наших бивших ученика запослених на ВМА обележили смо још један Дан сестринства!

Истог дана Дом здравља Панчево организовао је акцију под називом „Базар здравља“ у оквиру које су се обављали превентивни прегледи. Базар је одржан у Народној башти, где су ученици у оквиру акције грађанима мерили крвни пристисак, телесну висину и масу, делили здравствене летке и савете. Велики допринос акцији дали су матуранти наше школе, ученици одељења IV1 и наставник здравствене неге Дудуј Ортопан Санела. На овај начин још једном смо показали колики је значај сарадње Медицинске школе и Дома здравља.