Обележен Светски дан књиге

Дана 20.4. 2018. у нашој школи обележен је Светски дан књиге који је организовала професорка Арамбашић Наташа,у сарадњи са професорима Коленовић Мајом, Тројановић Милицом и Лупшић Миланом. Ове године наградили смо три ученика која су највише позајмљивала књиге из школске библиотеке, то су Мина Кендерешки, Милош Тодоровић и Тамара Радуљев.

23.4.1616. године преминули су Шекспир и Сервантес и стога је тај симболични датум изабран од стране UNESCO-a као дан када се одаје почаст светској књижевности и књижевницима и посвећује се посебна пажња промоцији читања. Тим поводом ученице Софија Томић и Марина Ђапа читале су „Дон Кихота“ на шпанском језику. Шекспира су рецитовали Михајло Ерцег, који нас је водио кроз свет књига, и Ема Цветановаић.

IMG-c5a5074fad760cc4b8984668a07de8dd-V

Представљена је мултимедијална књига „Бесани“, аутора Горана Стојчића. Књига читаоцима нуди гледање и слушање музике уз читање уколико се преузме апликација паметним телефоном. Причу „Мајка“  читали Мина Иванов и Радован Вранић. Поезију Милоша Црњанског говорио је Петар Вранић, а Теа Златковић је говорила своје стихове. 

1

На крају је емитован филм „Недодирљиви“, француски филм из 2011. О филму су говорили ученици Теа Златановић, Петар Вранић, Ђорђиевски Зорана, Рабљеновић Мирјана и Симић Богдана, који су спојили хуманистичке садржаје о којима говоре сцене о уметности и сцене неге болесника(квадриплегичара) кроз упознавање и рађање великог пријатељства. Разговором о филму ученици су показали међупредметну компетенцију.