МАТУРАНТИ У ПОСЕТИ МУЗЕЈУ НАУКЕ И ТЕХНИКЕ И ВИСОКОЈ ЗДРАВСТВЕНОЈ ШКОЛИ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА У БЕОГРАДУ

Дана 25. априла 2024. године ученици одељења IV 1,2,3 и 4 су, у пратњи професорки историје Мирјане Бонџић и здравствене неге Дорине Радовановић,  посетили  Музеј Српског лекарског друштва у Београду. Кроз изложбу их је водила кустоскиња др Јелена Јовановић Симић. Током стручног вођења кроз сталну поставку Музеја наши ученици су пажљиво слушали, разгледали и активно учествовали у разговору са водичем кроз изложбу и показали солидно знање из стручних предметра и историје медицине. У просторијама  Музеја Српског лекарског друштва је одржана трибина под називом „Куда даље после Медицинске школе?“. На трибини су учествовале  др Јелена Јовановић Симић, професор др Нела Пушкаш редовни професор Медицинског факултета у Београду и др Jованчевић Боја, специјалиста реуматологије и интерне медицине из Универзитетске клинике Салгренск из Гетеборга (Шведска). Свака од њих је ученицима представила свој развојни пут у каријерном и професионалном смислу. Ученици су након представљања постављали питања учесницама трибине показујући велику заинтересованост да након завршетка наше школе наставе даље образовање на Медицинском  факултету у Београду.

     У поподневним часовима наша екипа је посетила Високу здравствену школу струковних студија у Земуну. Тамо су нас дочекали декан,  шефови и професори  неколико катедри. Свако од њих се обратио ученицима и професоркама наше школе истичући да смо већ деценијама уназад добродошли у њихову школу и да је велики број наших бивших ученика своје даље школовање наставио управо тамо. Матуранти су и овде показали велику заинтересованост да своје школовање наставе и након завршетка наше школе. Пажљиво су слушали све професоре, разгледали све кабинете и слушаонице кроз које нас је водило љубазно наставно особље Школе.

      Ово је већ друга година за редом како наши ученици обилазе поменуте институције. Надамо се да ћемо успети да се организујемо и следеће године.

                                                                                                           Мирјана  Бонџић