Успеси наших ученика на такмичењу

Ученица Ђерфи Ана освојила је 3. место на окружном такмичењу из Енглеског језика. Ментор ученице је професорка Коленовић Маја. Похвала за ученицу Вучић Јовану која је учествовала на истом такмичењу, али без пласмана. Ментор Џамтоска Наташа.

На школском такмичењу из знања латинског језика учествовале су Теодора Цветковски I2, Немет Милица и Апостоловић Нађа I3. Победница је Цветковски Теодора са освојених 82 бода и тиме се директно пласирала на републичко такмичење.

Завршена су Општинскаи Окружна такмичења из Књижевне олимпијаде и такмичењаиз српског језика и језичке културе. Из наше школе учествовало је осам ученика и најуспешнија је била Хелена Малић, на оба такмичења, ученица III1 која је освојила друга места на Књижевној олимпијади и право на учешће на републичком нивоу. Учествовала је и Теодора Божић из истог одељења. На такмичењу из српској језика и језичке културе учествовале су ученице и освојиле су следећи пласман: Хелена Малић друго место на општинском нивоу, Бојана Опарница III2 друго место на општинском нивоу и учешће на окружном. Теодора Цветковски I2 другоместо на општинском нивоу и учешће на окружном. Нина Рајачић I3 треће место на општинском нивоу и учешће на окружном. Ања Јовановић I3 учешће на општинском нивоу. Ментор Наташа Арамбашић.

У Зрењанину 28. и 29. априла 2023. године одржано је Републичко такмичење из здравствене неге. Учествовало је 24. медицинске школе са територије Србије. Наша екипа коју су чинили Марјановић Софија, Миленковић Сара, Малић Хелена и Стевановић Лука освојили су 6. екипно место. У појединачном пласману Софија је заузела пето, а Сара седмо место. Ментор екипе је Тројановић Милица, судија на овом такмичењу била је Пећанац Хајналка. Честитамо екипи на сјајном пласману, и на начину на који су представили нашу школу.

У Београду 12. и 13. маја одржано је Републичко такмичење из математике. Нашу школу су представљали ученици Петровић Алекса, Радивојев Андрија, Ковачев Нина, Тончев Вишња, Николић Андријана, Попадић Јелена и Станковић Јован. Ментор екипе је Стојаковић Биљана.

Републичко такмичење у знању латинског језика, Филолошки факултет Универзитета у Београду, 20. мај 2023. Прво место је освојила Медицинска школа из Сомбора, а друго Медицинска школа „Стевица Јовановић“ из Панчева. Ученица Цветковски Теодора освојила је 90 бодова и остварила фантастичан успех.

Завршена су Републичка такмичења, Књижевна олимпијада 30.4 у Сремским Карловцима, друго из српског језика и језичке културе 28.5. у Тршићу. На оба такмичења је учествовала Хелена Малић из III1 и по броју освојених поена је имала пласман петог места. Ментор је Наташа Арамбашић проф. српског језика и књижевности која је ове школске године припремала за оба такмичења ученице првог и трећег разреда. Успешан и леп пласман свих ученица, честитамо.

23.4. 2023. Одржано је такмичење из биологије у Вршцу у пољопривредној школи “Вршац“.
Учествовале су две ученице:Цветиновић Јана II -1 и Владисављев Сара IV-2. Цветиновић Јана је
освојила треће место и пласман на Републичко такмичење. Сара Владисављев се похваљује за
учешће на такмичењу. Ментор је професорка биологије Наталија Грујић.