Такмичење средњошколаца из предузетничких вештина „ Пословни изазов“

Дана, 30.11.2022. године у Новом Саду  је одржано регионално такмичење средњошколаца из предузетничких вештина „ Пословни изазов „ из Војводине. На такмичењу је учествовало 100 ученица и ученика , који долазе из 31 средње  школе, из 16 градова и општина са територије Војводине. Организатор такмичења је „ Достигнућа младих у Србији“.

       Ово такмичење има за циљ да ученицима пружи увид у савремени начин пословања и да их мотивише да размишљају проактивно и своје идеје да спроведу у дело. Развијањем вештина на иновативан начин, ученици унапређеују предузетнички дух и повећавају могућност за запошљавање.

     Нашу школу су представљали: Јована Вучић – IV3 , Ирена Прудеус – IV2 и Никола Јосимов – IV1.

      Ученици су се поделили у тимове од по 5 ученика из различитих школа , који осмишљавају бизнис идеју као одговор на „ изазов“ који им поставља домаћин такмичења, за коју раде бизнис план, Power Point  презентацију,  које презентирају пред стручним жиријем.

     Овогодишњи  „ пословни изазов“ је био да тимови осмисле производ или услугу која ће проширити свест људи о значају заштите угрожених биљних и животињских врста  Фрушке горе, као и начин на који човек може да допринесе очувању угрожених врста.

     Наша ученица Јована Вучић је са својим тимом, који су чинили још Ана Вулетић – Техничка школа “ 9.мај“ из Бачке Паланке, Ђуро Дејановић – Техничка школа“ Никола Тесла“ из Шида  и Никола Филиповић –  Гимназија “ Лаза Костић „ из Новог Сада освојила прво место и тако се пласирала на Национално такмичење средњошколаца из предузетничких вештина. Ментор ученице Јоване Вучић је професорица Соња Зуровац.

Све похвале Јовани Вучић као и осталим учесницима такмичења „ Пословни изазов“ .

                                                                                                                   Проф. Соња Зуровац