Обележен Европски дан језика

На иницијативу Савета Европе, Европски дан језика се прославља 26. септембра сваке године од 2001.

Промовишући вишејезичност, пружа се подршка грађанима Европе да уче језике, без обзира на године и околности. Језичком разноликошћу постиже се већи степен међукултуролошког разумвања и важна је компонента богатог културолошког наслеђа нашег континента.

Наша школа је, традиционално, и ове године узела активно учешће у обележавању овог језичког дана. У организацији Актива професора језика, наши ђаци су били веома заинересовани да учествују и реализовали су низ активности  у школи. Неколико ученика одељења IV2 је одржало угледни час на часу енглеског језика ,а гости су били ученици других одељења и неколико професора школе. На занимљив начин су представили неколико европских језика : мађарски,француски,италијански и руски.

Неколико ученика је направило занимљиве плакате и постере који красе ходнике наше школе – интерактивни постер језичког дрвета са темом: ,Колико језика говоримо у нашој школи? , као и постер на коме су представљени сви европски језици на језичком дрвету.

 На неколико плаката су представљене неке лепе речи и  изрази на српском и свим осталим језицима који се говоре у Европи (ХВАЛА, ВОЛИМ ТЕ ,ЗДРАВО, ДОБАР ДАН).