Стиховизија

Такмичење у рецитовању поезије на страним језицима за ученике средњих школа. Удружење “LAS HENTES” из Панчева, традиционално организује СТИХОВИЗИЈУ у Градској библиотеци. Реч је о међуопштинском такмичењу у рецитовању поезије на страним језицима за ученике средњих школа из Панчева , Ковина и Алибунара. Полуфинале је одржано у суботу, 16.11.2019. године у читаоници Градске библиотеке у Панчеву где је учествовало нешто више од 70 рецитатора.
Као и претходних година, и ове године је владало велико интересовање у нашој школи и пријавило се 17 рецитатора. Из одељења I1 Јована Вучић, Богдан Радаковић и Никола Јосимов који је рецитовао на руском језику , из I3 Јелена Окиљ, Зорана и Гордана Ковачевић и Јелена Станојевић која је рецитовала песму коју је сама написала на јапанском језику, затим Катарина Мијајловић II1, Ана Стојановић II2, Милана Брацановић II4 , Валентина Аврамов II5, Јелена Бугарски и Сара Црепајац из IV3 , Татијана Предојевић и Огњена Цицуљ из IV4.
Финале је одржано у уторак , 19.11.2019. у 18.30 часова и међу 20 најбољих рецитатора, било је наших четворо :
Јелена Окиљ, Богдан Радаковић, Ана Стојановић и Јелена Бугарски. За апсолутну победницу проглашена је наша Ана Стојановић која је импресивно наступила са песмом “Гавран” Едгара Алана Поа. Ментор јој је професорка енглеског језика Маја Коленовић.
По први пут ове године је, као подкатегорија манифестације Стиховизија, расписан ликовни конкурс Сликовизија на ком су средњошколци имали задатак да литерарно представе једну од песама које су се рецитовале. Пријављено је седморо наших ученика,а њих двоје је награђено. То су Филип Влајић, II5, који је освојио друго место, а Маја Чајић из одељења III5 је добила трећу награду.
Овим путем честитамо свим учесницима Стиховизије и Сликовизије, као и њиховим професорима менторима!