Вештине које живот значе 2019

У среду, 17. априла 2019. године, у просторијама наше школе, као и у Народној Башти, одржана је овогодишња акција „Вештине које живот значе 2019“. 
Медицинска школа „Стевица Јовановић“ Панчево овом приликом је угостила своје колеге, као и и ученике из школа: 
– Медицинска школа „Драгиња Никшић“, Сремска Митровица – 6 ученика, 2 наставника и директор и 
– Медицинска школа Звездара – 6 ученика и 2 наставника.
Током манифестације такмичарске екипе прве помоћи, које ће ове три школе представљати на предстојећем државном такмичењу, спровели су проверу дела својих знања и вештина, као и размену искустава и савета везаних за збрињавање повређених и оболелих лица. 
Сама акција спроведена је из више делова:
– уводни део подразумевао је подсећање ученика о правилима предстојећег такмичења, као и уклањање појединих нејасноћа
– провера знања подразумевала је решавање теста креираног на основу скрипте за државно такмичење
– решавање два теренска проблемска задатка у виду полигона за пружање прве помоћи. Један полигон подразумевао је збрињавање повреда и стања које се могу десити за време камповања, док је други тематски био посвећен маратону и јавним акцијама
– ученици су се међусобно проверавали у области реанимације, тако што су сачињени трочлани тимови са представницима из различитих школа
– последњи део подразумевао је сумирање искустава и затварање манифестације.
За успешност ове акције побринула се Секција прве помоћи са 26 ангажованих ученика, као и 14 наставника здравствене неге из наше школе. 
Ученици и запослени наше школе жељно ишчекују предстојеће државно такмичење медицинских школа у првој помоћи у Краљеву, посебно што смо на овој акцији стекли нове пријатеље чијем се скором сусрету радујемо!