Учешће на међународном такмичењу

Медицинска школа “Стевица Јовановић“ Панчево има веома успешну сарадњу са Националним колеџом„ Ана Аслан“ из Темишвара.

19.4.2019 је школа учествовала на међународном такмичењу ученичких радова у организацији Националног колеџа „Ана Аслан“ у Темишвару на тему „Наука и уметност“.

36 ученика наше школе је припремило више од 15 радова, плаката, повер-поинт презентација са темама из разних области где је сваки рад повезивао науку и уметност.

Специјално прво место освојио је рад „Куга – однос медицине и књижевности“ на енглеском језику Биљане Опарнице и Тамаре Арсић уз менторство професорки Наташе Арамбашић , Маје Коленовић и Марине Јошић.

Специјално друго место је освојила тема“Митологија и психологија“ ученика Радована Окиљ на енглеском језику уз менторство професорки наташе Арамбашић и Маје Коленовић.

Специјалну награду је добио ученик Јован Чолока за рад „Веза између науке и уметности“ на енглеском језику, менторке Минодоре Чолока.

Специјалну награду су добиле и ученице Душанка Драча, Марта Контић, Андреа Идворјан и Анђела Булатовић за плакат „Терапија кроз уметност“ на немачком језику уз менторство професорке Радмиле Николић.

Веома успешне радове су приказали и ученици менторке Тамаре Ристић.

Сви ђаци су добили дипломе за учешће на овом такмичењу и дивно се дружили са својим вршњацима из партнерске школе. Наредне године ће школа опет учествовати на такмичењу са новим радовима и у још већем броју.

Професори који су представљали нашу школу су Наташа Арамбашић, Маја Коленовић, Тамара Ристић, Минодора Чолока и Радмила Николић, ученици  Анђела Стојановић, Катарина Калинић, Сања Игленџа, Тамара Радуљев, Невена Бојовић,Јована Станојоски, Вук Новковић, Радован Окиљ, Биљана Опарница, Ивана Дражилов, Марта Контић, Андреа Идворјан.