Стиховизија 2018

Такмичење у рецитовању песама на страним језицима „Стиховизија“ одржано је у суботу, 17.11.2018., с почетком у 11 часова у Библиотеци града Панчева. Учесници су се одазвали у великом броју, било их је чак 106 и рецитовали су на 12 језика. На латинском су рецитовали: Анкуцић Радован и Митић Милица из 1-1, Радојевић Бојана и Вуковић Милица из 1-2, Бабић Миња и Крстић Миљана из 1-4, Аврамов Валентина из 1-5 и Крцановић Ивана из 2-4. Нико од њих се није пласирао у финале, које је одржано у понедељак, 19.11. у 18часова на истом месту.

На енглеском језику су рецитовали Валентина Бића, Јелена Бугарски, Сара Црепајац, Софија Црнчевић, Милица Дрековић, Михајло Ерцег, Марија Ерски, Сања Игленџа, Катарина Мијајловић, Марија Радуљев, Ана Стојановић, Сара Стошић, Милица Вукоичић и Вуковић Марија под менторством професорке Маје Коленовић, затим Огњена Цицуљ, Марија Цветановић, Сара Дивљаков, Жељана Костадиновић, Тамара Константин, Татијана Предојевић, Милана Брацановић и Марија Рамо под менторством професорке Маје Марковић.

На немачком језику су рецитовали Анђела Аранђеловић, Нина Бакош, Невена Ћирка, Анђела Ђоровић, Сара Петровић, Јелена Урошевић и Павле Врачарић под менторством професорке Родике Марјану.

У финале су ушла чак четрири ђака наше школе, а једна ученица је освојила друго место. Рецитовале су стихове на енглеском језику. Друго место је освојила Сара Дивљаков рецитујући песму “The moment I threw your toothbrush away“ Ане Кеј Акане, а остали финалисти су Марија Цветановић са песмом “Ironic“ Елене Морисет, Жељана Костадиновић са песмом “If you forget me“ Пабла Неруде и Ана Стојановић са песмом Волта Витмана “Oh, Captain, my Captain!“. Финалисти су добили симболичне поклоне од организатора у знак захвалности за посебан труд и успех.

Стиховизија је најавила за следећу школску годину још једну новину, а то је и такмичење у писању стихова на страним језицима, дакле можете већ сада да почнете да размишљате да ли сте заинтересовани за такав један изазов.

Било нам је велико задовољство да будемо део ове лепе приче, честитамо свим учесницима а посебно финалистима, и унапред се радујемо наредној Стиховизији.
BeFunky-collage (2)

BeFunky-collage (1)