ITAcademy у сарадњи са Краљевском фондацијом додељује 25 бесплатних школовања за најбоље ђаке генерације

Лепе вести за најуспешније матуранте који су се ове године окитили титулом ђака генерације. ITAcademy у сарадњи са Фондацијом Њ.К.В. Престолонаследника Александра Карађорђевића( pafond.rs)доделиће 25 бесплатних школовања за ђаке генерације из Србије и Републике Српске.

Пријава за бесплатно школовање отворена до 20. јула

Сви заинтересовани ђаци генерације треба да пошаљу своје пријаву најкасније до 20. јула ( itacademy-stipendije ), а потом ће стручна комисија на основу мотивационих писама донети одлуку ко ће бити награђен бесплатним школовањем. Они који желе бесплатно једногодишње школовање на ITAcademy треба да напишу мотивационо писмо, у којем ће објаснити зашто желе да упишу неки од програма, а они најинспиративнији и најубедљивији биће награђени. Имена победника биће објављена 30. јула на овој страници ( itacademy-stipendije), а свечана додела бесплатних школовања биће одржана 5. септембра од 17 часова на Белом двору.

Пријем за матуранте на Белом двору

И ове године, седамнаесту годину заредом, на Белом двору одржан је свечани пријем за матуранте и њихове родитеље. Њ.К.В. Престолонаследник Александар Карађорђевић угостио је преко 600 матураната. Добродошлицу су им пожелели и генерални директор компаније LINK group Никола Суботић, министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и министар просвете и културе Републике Српске доктор Дане Малешевић.

Школовање за најтраженија ИТ занимања

Најуспешнији матуранти моћи ће да бирају програм на ИТАцадемy, а школоваће се онлине, путем најсавременије Дистанце Леарнинг платформе за учење на даљину. Полазници на ИТАцадемy могу да се школују на шест различитих одсека, који садрже укупно 30 програма. На њима је да одаберу област у којој се најбоље сналазе – Programiranje(programming) ,Dizajn(design) , IT business(it-business), Administracija (administration, 3D dizajn i AutoCAD (design-multimedia) i Mobile Development(mobile-development).

ITAcademy, поред тога што својим полазницима обезбеђује знања и вештине за нека од најплаћенијих занимања данашњице, омогућава им и полагање за неке од најпрестижнијих међународно признатих сертификата, као што су Oracle, Cisco, Zend PHP и многи други. Свим ђацима генерације који добију бесплатно школовање на располагању су различити курсеви( itacademy-kursevi) у оквиру наставног програма који одаберу, а у сваком тренутку свог школовања имаће на располагању како помоћ професора, тако и помоћ Центра за развој каријере уколико су им потребни савети за додатно усавршавање и проналажење посла.