Завршно предавање на тему „Вршњачка едукација у спречавању допинга у спорту“

У оквиру пројекта “ Вршњачка едукација у спречавању допинга у спорту“ у петак 8.12.2017. године представници Министарства спорта и омладине, АДАС, градоначелник Панчева, директорка и ученици медицинске школе су присуствовали завршном предавању које су реализовале вршњачке едукаторке – ученице Ћуић Бојана и Предојевић Татијана.

Присутнима се кратким говором  прво обратила директорка АДАС Др Милица Вукашиновић Весић, заменица министра омладине и спорта Снежана Клашња, градоначелник Панчева Саша Павлов и директорка медицинске школе Светлана Калапиш а потом су наше ученице Бојана и Татијана одржале предавање. 

Захваљујући проактивном раду директорке школе Светлане Калапиш и подршке Града Панчева, 10 младих едукатора се прикључило пројекту који реализује организација Авантура у партнерству са Антидопинг агенцијом Србије а финансира Министарство омладине и спорта. Наши ученици – Ћуић Бојана, Предојевић Татијана, Радаковић Адријана, Опарница Биљана, Кузмановић Лазар, Стојичић Петар, Марија Љубобратовић, Ивана Пријовић, Марина Лакин и Петровић Валентина, су у пратњи наставника Мирјане Брзован и Живанов Светлане, ишли на обуку у Нови Сад, обуку су реализовале старије едукаторке, од којих је једна присуствовала завршном предавању наших ученика као знак подршке. Наши ученици пре завршног предавања су одржали низ предавања у медицинској школи. Пројектом је предвиђено да се предавање настави по основним и средњим школама како би се ставио акценат на здраве стилове живљења и превенвију допинга у спорту.

 Захваљујемо свима који су препознали потребу да се ученици медицинске школе Панчево прикључе пројекту. Такође се захваљујемо свим учесницима који су омогућили да се реализује завршно предавање у Панчеву,  директорки АДАС Др Милици Вукашиновић Весић, заменици министра спорта и омладине Снежани Клашњи, градоначелнику Панчева Саши Павлову, чланици Градског већа за образовање Тањи Божић, старијим едукаторкама, Др Кристини и Др Марији Анђелковић, представницима спортског савеза Панчева на издвојеном времену и пруженој подршци.

IMG-bbf96b93c3ad74b3adff307a153a57b1-V

IMG-687917a9cb8b5d0a734a27fe65980a85-V
IMG-81b8dd53c4bb917a5b4107ca97f1b425-V
IMG-45bbdcfef2045d694e1b29881656565c-V