Едукација на тему Превенција допинга у оквиру националног програма МЛАДИ СУ ЗАКОН

Дана 5.10.2017.године у  Медицинској школи  “ 7 април “ у Новом Саду одржан је први састанак младих едукатора на тему – Превенција допинга у оквиру националног програма МЛАДИ СУ ЗАКОН, под покровитељством  Министарства омладине и спорта. Првом састанку је присуствовало 22 ученика Медицинске школе “ 7 април “ Нови Сад и 10 ученика Медицинске школе “ Стевица Јовановић “ Панчево  који су били у пратњи својих наставника Брзован Мирјане и Живанов Светлане. Ученици из Панчева су  упознали своје домаћине из Новог Сада који су их срдачно дочекали а потом су у пратњи психолога школе и наставника Здравствене неге  обишли школу и кабинете.  Након упознавања и кратке уводне речи директора Ђорђа Искрина и психолога Татјане Момчиловић, млади едукатори су презентовали програм едукације и материјал који им је потребан за даљу едукацију.

9.10.2017. одржан је други састанак у Медицинској школи “ 7 април “ Нови Сад. На другом састанку ради боље координације ученици су се поделили у три групе и свака група са својим вршњачким едукатором имала је задатак да  спреми презентацију коју би требали презентовати  током четвртог заједничког састанка који ће ученици одржати својим вршњацима у матичној школи, односно у Медицинској школи “ 7 април “ Нови Сад и Медицинској школи “ Стевица Јовановић “ Панчево.

11.10.2017. је одржан трећи састанак на тему Превенција допинга. На састанку едукатори су упознали нове едукаторе  са листом забрањених супстанци, примерима злоупотребе истих.  Такође је презентован пример презентације о превенцији допинга. Састанку је присуствовала и Др Марија Анђелковић АДАС саветник која је дала одговоре на додатна питања о допингу. 

Четврти састанак је заказан за прву половину новембра месеца. До тог периода млади едукатори имају задатак да направе своју верзију презентације о превенцији допинга у сарадњи са старијим едукаторима и ту верзију ће презентовати својим вршњацима у матичној школи.

image
http://avantura.org.rs/vesti/2017-10-05-prvi-sastanak.html
http://avantura.org.rs/vesti/2017-10-09-drugi-sastanak.html

http://avantura.org.rs/vesti/2017-10-11-treci-sastanak.html