Широко срце

Служба за трансфузију крви Опште болнице Панчево је у четвртак 11.05.2017.године поводом Националног дана добровољних давалаца крви организовала свечаност поводом доделе признања даваоцима крви, појединцима и најуспешнијим колективима за остварене резултате у 2016.години.

 Признања Црвеног крста Србије уручили су Црвени крст Панчево, Служба за трансфузију крви Опште болнице Панчево и Град Панчево. У фоајеу Културног центра уручена су признања за 35 и 50 пута дату крв и награде ученицима основних школа које су учествовале на ликовном и литерарном конкурсу “ Крв живот значи“.  У свечаној сали Културног центра се присутнима обратио Милан Ковијанић, председник Црвеног крста Панчево и Слободан Овука, директор Опште болнице Панчево а потом су уручена признања за 75 и 100 пута дату крв. Такође су уручена и колективна признања за следеће категорије: У категорији компанија, признање под називом “ Широко срце “ добио је колектив ХИП Петрохемије, у категорији насељених места признање је добила МЗ Глогоњ. У категорији средњих школа признање “ Широко  срце “ добили су ученици Медицинске школе  “ Стевица Јовановић “  са процентом од 63, 50%.  Свечаности су присуствовале наставнице Здравствене неге – координатори за добровољно давање крви Мирјана Брзован и Михајловић Снежана, која је у име Медицинске школе преузела признање.

Овом приликом захваљујемо Служби за Трансфузију крви и њеном колективу на дивној сарадњи и нашим драгим ученицима -добровољним даваоцима крви на хуманости.  Медицинска школа је веома поносна на признање “ Широко срце “ и ученике који треба да представљају пример и ученицима других средњих школа у добровољном давалаштву крви. 

pixlr_20170513142228907
Буди хуман, даруј крв. Крв живот значи. Давање крви представља привилегију здравих људи !!!