2018/2019 

Медицинска школа „Стевица Јовановић“ Панчево обележила је Светски дан прве помоћи симулацијом саобраћајне незгоде у дворишту школе. Секција прве помоћи првенствено се усмерила ка градиву прве године, те је нашим новим ученицима приказала вештине које ће се обрадити током редовних часова овог предмета. Симулацијом ученици су на најбољи начин могли да виде ток плана акције спасиоца, тријаже, као и ланца спасавања, али и метода збрињавања повређених и оболелих лица са вишеструким повредама, уз психолошку подршку, комуникацију и припрему за транспорт.
Заваљујемо се члановима тима Стојанов Милици, Ћурчин Ђури, Бугарски Јелени, Ратковић Филипу и Томић Дајани; нашим данашњим симулантима: Качавенда Иви, Игленџа Сањи и Ерцег Михајлу и наставнику Лупшић Милану. 
Сама покзна вежба означила је и почетак рада секције у школској 2018/2019. години.

  

Медицинска школа „Стевица Јовановић“ Панчево организовала је 18. децембра 2018. године „Дан реанимације“ у оквиру пројекта „Први ред хитности“. Пројекат за циљ има подизање нивоа знања, али и стицање додатних вештина у области прве помоћи, првенствено ученицима наше школе. Носиоци активности испред школе били су ученици и наставници, чланови секције прве помоћи, али и нставници који реализују наставу здравствене неге у блоку за ученике завршних разреда. Пројекат „Први ред хитности“ финансиран је од стране Министарства омладине и спорта у оквиру програма „Млади су закон“, док је регионални ресурс центар којем је поверена контрола пројекта „Центар за грађанско деловање“.
Партнери у реализацији акције су били:
– Дом здравља Панчево – Служба хитне помоћи – тема: напредна животна потпора (АЛС)
– Црвени крст Ковин – педијатријска основна реанимација – П-БЛС, као и основна животна потпора уз примену апарата за аутоматску спољашњу дефибрилацију – БЛС+АЕД (апарат Црвеног крста Војводине)
– Црвени крст Панчево – мере основне животне потпоре – БЛС.
Полазници акције били су матуранти наше школе који су на почетку прошли мере основне животне потпоре на 9 пунктова на којима су били представници свих организација. Након тога, по систему ротације одржана су и посебна предавања. 
Секција прве помоћи се захваљује свим партнерским организацијама, гостујућим предавачима, ученицима који су узели учешће у планирању и реализацији као и полазницима на изузетном искуству!